Kies een ander land of een andere regio om inhoud te zien die specifiek is voor jouw locatie.

Een kader voor een zinvol gesprek

Om gesprekken over aanvalscontrole met je zorgteam te ondersteunen

Creëer je gepersonaliseerde gids voor een gesprek met de arts

Een kader voor een zinvol gesprek
Discussiegids voor epilepsie

Medicatie alleen is niet de oplossing voor een derde van de mensen met aanvallen.

Als de aanvallen aanhouden nadat twee anti-epileptica gedurende een passende tijd, zoals bepaald door een arts, zijn geprobeerd, wordt dit beschouwd als medicatieresistente epilepsie.

Onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen van meer medicatie dit soort epilepsie waarschijnlijk niet onder controle zal houden. Maar ondanks deze gegevens en wat we weten over de risico's van het leven met medicatieresistente epilepsie, blijven veel mensen meerdere medicijnen voorgeschreven krijgen in plaats van beoordeeld te worden voor therapieopties zonder medicatie.

Als je meerdere medicaties hebt geprobeerd en nog steeds aanvallen hebt, is het misschien tijd om andere behandelingsopties te overwegen. Je antwoorden op deze vragen kunnen jou en je arts helpen om je huidige situatie te bepalen en je interesse in therapieën die verder gaan dan medicatie te begrijpen."

Gids voor een gesprek met de arts

Raadpleeg onzeveiligheidspagina voor volledige veiligheidsinformatie over VNS Therapy™

Referenties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De beoogde doelgroep voor deze website zijn bezoekers in Nederland. VNS Therapy™ voor geneesmiddelresistente epilepsie is niet in alle landen beschikbaar, overleg met uw arts.