Kies een ander land of een andere regio om inhoud te zien die specifiek is voor jouw locatie.

Is VNS Therapy™ geschikt voor jou?

Als je meerdere medicijnen hebt geprobeerd en toch nog steeds aanvallen hebt, is het tijd om je aanvalsbehandeling in vraag te stellen.
 

Als je meerdere medicijnen hebt geprobeerd en toch nog steeds aanvallen hebt, is het tijd om je aanvalsbehandeling in vraag te stellen.
 David is een echte patiënt met VNS Therapy

Verschillende behandelingsopties onderzoeken

35% van de mensen met aanvallen heeft het type dat resistent is tegen behandeling met alleen medicatie. Dit staat bekend als medicatieresistente epilepsie.

Wanneer de aanvallen aanhouden na het uitproberen van twee correct voorgeschreven geneesmiddelen, is het onwaarschijnlijk dat er aanvalsvrijheid wordt bereikt met extra geneesmiddelen.

Een andere behandelingsoptie, zoals VNS Therapy – ontwikkeld voor mensen met medicatieresistente epilepsie, kan helpen de last van ongecontroleerde aanvallen te overwinnen.
 

Meer aanvalsvrije momenten

De doelen bij de behandeling van medicatieresistente epilepsie zijn het verbeteren van de levenskwaliteit door de controle van aanvallen op de lange termijn te optimaliseren, bijwerkingen te minimaliseren en de ernst van de aanvallen te verminderen.

VNS Therapy wordt gebruikt bij kinderen en volwassenen met partiële en gegeneraliseerde aanvallen die niet onder controle kunnen worden gehouden door medicatie alleen. 

Kan VNS Therapy geschikt zijn voor jou of je dierbare?

Doe de geschiktheidsbeoordeling

Discussiegids voor epilepsie

Gids voor een gesprek met de arts

Onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen van meer medicatie dit soort epilepsie waarschijnlijk niet onder controle zal houden. Maar ondanks deze gegevens en wat we weten over de risico's van het leven met medicatieresistente epilepsie, blijven veel mensen meerdere medicijnen voorgeschreven krijgen in plaats van beoordeeld te worden voor therapieopties zonder medicatie.

Het personaliseren en downloaden van onze gespreksgids kan jou en je arts helpen om je huidige situatie te begrijpen en je interesse in therapieën die verder gaan dan medicatie te bepalen.

Veiligheidsprofiel VNS Therapy™

De meest voorkomende bijwerkingen van VNS Therapy™ zijn:
Heesheid
Kortademigheid
Keelpijn
Hoesten

Deze bijwerkingen treden over het algemeen alleen op tijdens stimulatie en nemen meestal na verloop van tijd af. De meest voorkomende bijwerking van de chirurgische ingreep is infectie.
Kinderen jonger dan 12 jaar hebben een groter risico op infectie dan kinderen van 12 jaar en ouder en lopen meer kans op schade aan de geleiderdraad door hogere activiteitsniveaus en de mogelijkheid om de geleiderdraad te manipuleren. Praat met je arts over de beste manieren om deze complicaties te voorkomen en over waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen, bijwerkingen en gevaren. Vraag naar andere risico's waarvan je op de hoogte moet zijn. Bespreek ook andere onderwerpen die van toepassing kunnen zijn, zoals status epilepticus en plotseling onverwacht overlijden bij epilepsie.

Meer veiligheidsinformatievind je hier.
 

Referenties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De beoogde doelgroep voor deze website zijn bezoekers in Nederland. VNS Therapy™ voor geneesmiddelresistente epilepsie is niet in alle landen beschikbaar, overleg met uw arts.