Kies een ander land of een andere regio om inhoud te zien die specifiek is voor jouw locatie.
Echte mensen. Echte verhalen.

Verhalen van patiënten over VNS Therapy™

Veel mensen ervaren een levensveranderende aanvalscontrole met VNS Therapy. Hoor de ervaringen van echte mensen met VNS Therapy.

 

Geslacht
Leeftijd
Focus
Media Type

Kan je voordeel halen uit VNS Therapy™ ?

VNS Therapy wordt aanbevolen door richtlijnen als aanvullende therapie om de aanvalsfrequentie te verlagen bij kinderen en volwassenen met medicatieresistente epilepsie die niet in aanmerking komen voor resectieve chirurgie
 

Doe onze beoordeling om te weten te komen of VNS Therapy™ geschikt is voor jou

Veiligheidsprofiel VNS Therapy™

De meest voorkomende bijwerkingen van VNS Therapy™ zijn:
Heesheid
Kortademigheid
Keelpijn
Hoesten

Deze bijwerkingen treden over het algemeen alleen op tijdens stimulatie en nemen meestal na verloop van tijd af. De meest voorkomende bijwerking van de chirurgische ingreep is infectie.
Kinderen jonger dan 12 jaar hebben een groter risico op infectie dan kinderen van 12 jaar en ouder en lopen meer kans op schade aan de geleiderdraad door hogere activiteitsniveaus en de mogelijkheid om de geleiderdraad te manipuleren. Praat met je arts over de beste manieren om deze complicaties te voorkomen en over waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen, bijwerkingen en gevaren. Vraag naar andere risico's waarvan je op de hoogte moet zijn. Bespreek ook andere onderwerpen die van toepassing kunnen zijn, zoals status epilepticus en plotseling onverwacht overlijden bij epilepsie.

Meer veiligheidsinformatievind je hier.
 

Referenties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De beoogde doelgroep voor deze website zijn bezoekers in Nederland. VNS Therapy™ voor geneesmiddelresistente epilepsie is niet in alle landen beschikbaar, overleg met uw arts.